Kecálkov II. - Gabux

Kecálkov II.

by - 19:44

Zdravíčko :)
Už je to delší dobu, kdy jsem vydala první článek tohoto typu. Jenže neustále se něco dělo a dělo a nebyl čas to sepisovat. A tak tento článek možná bude trošku delší. A nebo taky ne. Uvidíme, co všechno se vlastně stalo. Možná mě to samo překvapí, kolik se toho událo!

Začala bych maturitním plesem. Sice už byl 3. 2., ale to přece nevadí! Sice bych vám o tom plesu mohla napsat samostatný článek, ale stejně by to nebylo ono. Slovy moc nejde vyjádřit, jak moc jsem si to já užila a vlastně jak si to snad všichni užili! Slyšeli jsme spoustu chvály a to nás upřímně zahřálo u srdíčka ze všeho nejvíc. Jen škoda, že ten večer tak moc utekl!
Byl úžasný, božský, parádní. Prostě nejlepší! Užila jsem si ho úplně nejvíc, co to jde. Nelituji ani jedné minuty. Opravdu k němu nemám slov. Jediné co vím je to, že na tento večer nikdy nezapomenu a to i přesto kolik starostí s tím bylo. Opravdu se nám zkomplikovalo všechno, co se zkomplikovat mohlo. A přesto se vše povedlo, jak mělo. Možná ještě dokonce lépe! :)
A jako bonus jsem vypadala jako princezna O:) Líbila jsem se sama sobě. Jo a ty šaty jsou tmavě fialové a ne modré. Barva odpovídá na druhé fotce :)


Také jsem si v ten večer krásně zatančila. Nejen s přáteli a profesory. Ale i s rodinou. :) 

S tatínkem
Úplně nejvíce se mi ale na večeru líbilo to, že nás jako třídu stmelil. Náš kolektiv. Lidi, kteří se spolu nebavili, se spolu najednou bavili. Bylo to úžasné! Bez hádek. Podporovali a pomáhali jsme si navzájem. A tak to má být! 

No nebyli jsme krásní?
Nikdy na ten večer nezapomenu.
Na závěr se s vámi podělím ještě s našimi videi. První video je video od nás. Dělali jsme si ho sami. Maturitní video naší třídy na téma našeho maturitního plesu - filmy a seriály. Schválně. Všimnete si mě? :)
Druhé video je ze samotného plesu. A musím říct, že je dokonalé.


(Když tak odkaz zde)


(Když tak odkaz zde)


V březnu jsem měla předmaturitky. Tedy souborky. Prostě maturitu nanečisto. Kdybych to nedala, tak bych měla ještě jeden pokus. Pokud ani pak ne, tak nejdu k maturitě. Známkování bylo o 10% přísnější. Takže jste na 4 nepotřebovali cca 45%, ale 55%. Zkouška z angličtiny i češtiny byla ze slohu, didaktického testu a ústních. Nebylo to tak zlé. Didakťáky se mi povedly, ale stejně si myslím, že je to ta nejhorší část na celých maturitách. Slohy mi nedělají problém, i když v angličtině bojuji se slovní zásobou. A ústní byly kupodivu úplně nejvíc na pohodu. U zkoušení byla přátelská atmosféra a to docela pomáhalo. A jak jsem nakonec dopadla? Výsledné známky byly 2 a 2. Takže pohoda. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že teď se mnou blížící se maturita nic moc nedělá. Nestresuji se. Ano, je to dobře, protože pak se mi více daří. Ale na druhou stranu bych už mohla něco začít dělat. Možná.

we♥it

A když už jsem nakousla téma škola, tak jsem se konečně začala připravovat i na přijímačky na vysokou. Ale mohla bych makat víc. O tom žádná. Jenže mě to nebaví. Navíc nejsem moc učící typ. Zneužívám toho, že mám výbornou krátkodobou paměť a fotografickou paměť. Jenže to mi asi u přijímaček neprojde, protože je toho vážně hodně. A ještě kromě psychologie a biologie, které se musím učit od základů, se připravuji na SCIO testy a to OSP. Logický a Kvantitativní oddíl jsou nejvíce na pohodu. Ale u verbálního příliš riskuji a to mi dost kazí výsledek. A u argumentačního na tom nejsem tak zle, ale už jsem většinou unavená a tam jsou ty strašně dlouhý texty a dělám chyby z nepozornosti. Musím na tom všem prostě máknout! A zbytečně neriskovat!
Jo a moje zvýrazňování důležitých věcí rozhodně NEVYPADÁ jako na tom obrázku. Já mám spíše takové omalovánky. Škoda no.

we♥it

Trochu z jiného soudku. Dovolila jsem si přečíst si jednu sérii knížek. Upíří sérii. Beletrii. Pohodu a klídek. Relax. A zakázala si výčitky svědomí. Dobře jsem udělala. Pravá krev má totiž třináct dílů a je to psané takovým zvláštním stylem. Takovým normálním, lidským nevyumělkovaným. A mně se to líbí! A podpořilo mě to ve vlastním psaní. Díky bohu. Jinak četl jste někdo Pravou krev? Seriál asi někdo z vás zná, ale můžu vás ujistit, že seriál se absolutně liší od knih. A knihy jsou lepší. Jako obvykle.

we♥it


Začala jsem s Netflixem. Ani ne proto, že se chci dívat na seriály, co tu nemáme, ale spíše pro zlepšení mé angličtiny na seriálech, které už znám a tedy by mi ta angličtina nemusela dělat takový problém. Viděla jsem tam zatím tři díly a přesto už vidím malililinkatý rozdíl. Rozrostla se mi slovní zásoba. Zatím ne o moc, ale rozrostla a já vidím výsledky a to mě motivuje! Zkuste to :)
A to mě přivádí k tomu, že se začínám na seriály, které znám už nazpaměť a přesto si je pouštím zas a znova, koukat v angličtině.

we♥it

Když už jsem u těch seriálů, tak jsem začala koukat i na nějaké nové. Za zmínku stojí American Gothic. Je to krátký seriál jen s jednou sérií, ale opravdu mě baví. Pokud ho neznáte a máte rádi záhady a rádi odhalujete vrahy a podobně, tak doporučuji!

http://tvseriesfinale.com

Byla jsem s maminkou v kině! A to na ničem jiném než na filmu Kráska a zvíře. A moje dojmy? Není to žádná pohádka. Je to film pro starší diváky než jsou děti. Spousta věcí člověku musí dojít, musí je pochopit a vyvodit ze záběrů, písniček a z těch málo rozhovorů tam. A co se mi líbilo? Obsazení. Hudba. Dabing. Animace! A hlavně Emma. Zase hrála chytrou, jinou a knihy posedlou dívku. A to ji prostě jde! Navíc je opravdu krásná. A Netvor se mi více líbil jako zvíře, Jen tak mimochodem.

we♥it

No a nakonec. Jak jsem zmiňovala v minulém článku, tak jsem zpět na fialové. Ale teda fialová se velmi rychle vybila do tmavě modré. Ale i tak se mi to líbí. I když to byl nezvyk! Ale jsem tak ráda, že ji mám zpátky. Uf. Cítím se i mladší! :D Fotka je na porovnání. Hned po zkrácení a nabarvení. Jedna z největších změn, co se týče délky vlasů u mě!


Ještě jedna malá vsuvka. Letos jsem opravdu spokojená s Velikonocemi. Nepřišli spolužáci ze základky, takže byli jenom super koledníci. Jeden koledník mi pochválil vlasy a tetování a jako bonus se mi opravdu, ale opravdu povedl beránek! 



A ještě mě tak napadá, že jsme ve škole dělali takový projekt. Vyráběli jsme hodiny nebo lampičku. K tomu 3D model, náčrtky, technický nákres a katalog.
Já vyráběla hodiny inspirované Alessandrem Mendinim. Zákazník si na ně sám nakydá barvičky a ty pak ručičky, tedy štětce, rozmažou po paletě. Nápad dobrý, zdálo se to i jednoduchý, ale navztekala jsem se pořádně. 



Pro dnešek by to asi stačilo. Kolem mě a mně samotné se děje spousta věcí, ale ne všechny se mohou publikovat a některé věci jsou třeba zase příliš složité na pár písmenek. Tak jako tak se s vámi pro tentokrát loučím a budu se těšit příště! :)

A co vy? Jaké jsou vaše novinky? Co se u vás děje? :)



Mohlo by se ti líbit

20 komentářů

  1. novinky v mojom zivote nebudem pisat precitaj si v najnovsom clanku na blou :D

    co sa týka vlasov mas ich pecká pacia sa mi velmi na maturitnom plese ako to vy voláte my slováci stužková a ja som si spomenula na moju a som sa milo pousmiala ze ako rýchlo ide ten cas :)


    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my máme stužkovací večírek na podzim, kde dostaneme stužku a je to spíše taková super párty. Jen třída a profesoři. Je to jen zábava. A pak máme maturitní ples, který je jakoby na vážno. Prostě ples se vším všudy. S videem, překvapením, programem, tombolou... :)

      Děkuji za pochvalu vlasů! :)

      Vymazat
  2. Od mojej stužkovej ubehlo dvadsať rokov, no pri tvojich fotkách som si spomenula, akoby to bolo včera. Beží to beží človek si ani neuvedomí ako rýchlo.
    Váš baran vyzerá presne ako aj náš, je super že veľkonočné zvyky sa ešte niekde udržujú. A tá farba vlasov je super, tiež som si tesne po stužkovej zmenila farbu aj strih. Päť rokov som experimentovala, než som sa rozhodla že si nechám opäť raz svoju farbu. Ale zmena je život.
    Držím palce na skúškach :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my máme stužkovací večírek na podzim, kde dostaneme stužku a je to spíše taková super párty. Jen třída a profesoři. Je to jen zábava. A pak máme maturitní ples, který je jakoby na vážno. Prostě ples se vším všudy. S videem, překvapením, programem, tombolou... :)
      Čas běží rychle. S tím souhlasím. Vždyť jsem nedávno šla do prváku! A najednou je konec čtvrťáku?! Nevěřím!
      Miluji ty zvyky. Velikonoce mi nijak nevadí, ale zrovna v lásce je nemám, ale barvení vajíček a pečení beránka miluju! :)
      Děkuju! ♥ Miluji změny barvy na vlasech. Oživuje mě to a nenechává mě to spadnout do takového stereotypu :)
      Děkuju!!! Budu potřebovat :) ♥

      Vymazat
  3. Jééé, maturák, no na ten taky moc ráda vzpomínám. A stejně jako všichni ostatní můžu říct, žebyl nejlepší, nejhezčí a tak. :D ale to si prostě o svém maturáku myslí každej. Protože to v něm prostě zanechá naprosto skvělý pocity! :))
    Krásku a zvíře už jsem taky měla možnost vidět a jsem z toho uplně vedle. Fakt nádhera! :)
    No a fialový háro?! Na to nejde říct nic jinýho, než pecka! Miluju barevný vlasy a na fialový si frčím už skoro rok ;D musim říct, že mi k tobě sedne mnohem víc, než ta blonďatá. Jakou značku používáš? :)
    Michelle B
    Facebook - portfolio :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je klasika, že jo! Ale náš byl fakt nej nej! O:)
      Já se na ten film asi podívám znovu, protože stále k němu nemám pořádně slov :3
      Jééé děkuju! Podívám se na tvou fialovou 3:) Jinak používám Directions barvy a ty? :)

      Vymazat
  4. Ty hodiny jsou boží nápad! :) docela bych chtěla vidět výslednou podobu s těma "rozjetýma" barvama. Jinak krásné šaty z matur.plesu!

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)) Uznávám, že já docela taky! :D
      díky :))

      Vymazat
  5. Naozaj nádherné fotky a aj tvoj život, teda aspoň časť zo života. Osobne úplne zbožňujem plesy a stužkové a podobne :) Je to deň, kedy môžem byť nádherná

    Čo je dobré to musím mať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, děkuju! Musím říct, že si nemohu stěžovat :)) Já miluju plesy a můj ples byl boží, ale opravdu moc krátký! A cítila jsem se opravdu nádherně O:)

      Vymazat
  6. Slušeli ti to!
    Hele s tím Netflixem. Začni koukat na něco s jednoduchým dějem (nějaká teen chujovina nejlíp) a časem si nebudeš ani uvědomovat, že je to jiným jazykem. Jde jen o zvyk.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Koukám na TVD, co znám zpaměti a musím říct, že díl od dílu se lépe a lépe chytám. Ale je fakt, že mě to teď moc neba, protože nerozumím všemu. bYCH Nejraději tuhle část přeskočila rovnou na část - neuvědomuji si, že to je jiným jazykem :D

      Vymazat
  7. Jéje, tady je někdo maturantka! Moc ti to sluší a přeji hodně štěstí !! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bola si krasna na maturitaku :), no a myslim, ze ucit sa nechce nikomu, ale hold treba to robit, ked sa chce clovek niekam dopracovat, prajem ti vela sil k prijimackam :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :))
      Upřímně řečeno to furt flákám. Ale já asi jiná moc nebudu. A snažím se! A to se počítá! O:)

      Vymazat
  9. Tak rozhodně ti to na maturáku slušelo, kde jsou ty časy si občas říkám :D A rozhodně se i více líbíš v té barevné než bloňdaté :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)) Neříkej, že máš od maturiťáku takovou dlouhou dobu. Tomu nevěřím! :D
      Děkuju :))

      Vymazat
  10. Na našem maturiťáku jsme se taky měli všichni rádi, až to bylo s podivem, protože jsme si šli většinou dost po krku!:) A tobě to moc slušelo a je super, že sis to pořádně užila!

    Budu držet pěsti, co se týče přijímaček! Měla jsem to dost podobně a když si vzpomenu na moje TSP na Masaryčku, tak mi je špatně ještě teď:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No my právě taky normálně! Asi nějaká magie :) Moc děkuju!!! ♥

      TSP jsem projela úplně. Na tyhle testy jsem prostě úplně blbá a to si dovolím říct, že jinak jsem docela inteligentní! :D

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)