Návod: Jak z brunety udělat blondýnu či modrovlásku - Gabux

Návod: Jak z brunety udělat blondýnu či modrovlásku

by - 15:53




Tento postup pro vás má nafocený už nějakou dobu, sama často mění barvu vlasů, takže se občas odbarvuji i sama doma. Sice to zabere více času, ale aspoň mně ti vyjde levněji. A rozhodla jsem se vám ukázat jak na to! :)

Budete potřebovat:
Peroxid
Syoss zesvětlovač
Syoss barvu ledová blond
Fialový šampon a nejlépe i kondicionér Silver (opravdu je fialový)
Štětec na nanášení

Musíme si pamatovat před tím než začneme, že během jednotlivých kroků si ty vlasy potřebují odpočinout, protože je tímto dost zeslabujeme. Také rozhodně nepoužívejte alobal! Sice to urychluje, ale například u perixodu hrozí, že vám to ty vlasy spálí, protože alobal udržuje teplo. 
Také doporučuji počkat, až budete mít mastné vlasy! Lépe se to uchytí. Pokud doma máte kokosový nebo jiný olej, bylo by dobré ho den předtím na vlasy nanést a nechat přes noc, ale není to potřeba - já to neudělala.

Jako první smícháme peroxid v poměru, který si zvolíme ze zadní strany. Na obrázku můžete vidět pytlíček s práškem, který smícháte s peroxidem, což je ta červená lahvička. Takže do připravené mističky nalejete peroxid a do něj přidáte prášek. Vyjde vám z toho ta fialová směs. Je to velmi agresivní "vůně" takže nedoporučuji k tomu vonět. Poté si rozdělíte vlasy na pěšinku a vrchní vlasy sepnete, aby vám nepřekážely. Začnete nanášet na spodní vlasy, ale VŽDY 1 cm od kořínků. Poté postupujete vrstvu po vrstvě. Při odbarvování celé hlavy je dobré vždy začínat odspoda, protože než byste natřeli všechny vlasy, tak by ty vrchní byly příliš světlé na rozdíl od spodních a navíc ty spodní jsou odolnější a pomaleji se zesvětlují. Až budete mít všechny vlasy natřené, počkáte zhruba půl hodiny, ale během toho si je budete kontrolovat, je možné, že vám to bude trvat kratší dobu a bylo by zbytečné to nechávat déle. Potom si vlasy umyjete a nanesete fialový šampon na 1-2 minuty necháte působit, potom naneste ještě balzám. Vlasy za žádnou cenu nefénujte, vlasy budou dost vysušené od peroxidu, proto doporučuji je nechat uschnout volně.



Výsledek na mokrých vlasech (horní část)

Výsledek na suchých vlasech 

Další den můžete pokračovat, ale já osobně si dala den volna a pokračovala až den třetí. To nechám na vašem uvážení. Pokud vlasy nejsou dostatečně světlé, jako u mě, nanesete stejným způsobem Syoss zesvětlovač, který vám pomůže docílit blond barvy. Je vážně účinný! Já osobně ho nechávala zhruba 50 minut, ale určitě bych nepřekračovala moc doporučenou dobu na letáčku. Ohledně míchání poměrů se řiďte návodu přibaleném v krabičce.


Takovouhle konzistenci by to zhruba mělo mít

Tady už můžete vidět nějaký pokrok na mokrých vlasech

Tady už můžete vidět nějaký pokrok na suchých vlasech na kterých to jde přece jen vidět lépe

Opět můžete ale nemusíte dát den volna. Já ho opět dala. Přece jen bych nerada přišla o vlasy. Dalším logickým krokem je nanášení barvy. Opět si rozdělíte tak, aby byla cestička uprostřed a barvu nanášíte seshora od kořínků, když je máte natřené, přisponkujete je tak, abyste se lépe dostali k spodním vlasům. Nedoporučuji kovové sponky. Pak pokračujete vrstvu po vrstvě než se dostanete ke spodku. Barvu jsem nechávala zhruba stejnou dobu jako zesvětlovač, ale opět je to hodně o citu a o barvě, které chcete dosáhnout.



Výsledek na mokrých vlasech

Výsledek na suchých vlasech

Omlouvám se na výraz :D 
Každopádně u mě můžete vidět, že kousek, který jsem neodbarvovala mám bílý a ten co jsem odbarvovala mám do žluté barvy. Bílou jsem získala tím, že se mi již na odbarvené vlasy připletla Syoss barva. Žlutých odstínů se zbavíte pomocí fialových šamponů, takže žádný strach. Zhruba po 14-ti dnech až po měsíci docílíte hezké barvičky. Já osobně nerozděluji blond vlasy od hnědých. Prostě si na ruku dám fialový balzám, fialový šampon a normální šampon. Smíchám a nanesu na vlasy. 

Pokud chcete pokračovat do barevných barviček jako je modrá, fialová, hnědá či červená, stačí si další den nanést na vlasy vámi zvolenou barvu. Já osobně doporučuji barvy od Directions. U modré dávejte pozor, ráda utíká do zelených odstínů, proto musíte podkladové vlasy dostat do co nejsvětlejší podoby. Nejlépe bílé samozřejmě. Ale vymývá se do ošklivých barviček. U zelené upozorňuji na to, že se vymývá do blond odstínů. Výhodou je, že se tak nezažírá do vlasů, ale nevýhodou je, že to vypadá děsně. Já mám nejradši fialovou, protože se vymývá do hezkých barviček - hlavně různé odstíny modré a pak zelené.
Tady ukázky mých barevných vlasů:

                                           Tady máte zelenou v celé své kráse - z věnečku.

A takhle se ta zelená fotila ze začátku. Ani na mobil, ani na zrcadlovku prostě nikam se to nedalo vyfotit jako zelená, dokud se aspoň trochu nevymyla. Ale je to hezká modrá :D 

Omlouvám se, ale já opravdu nemám žádnou jinou normální fotku, kde mám tu hlavu fialovou -_-

Tady můžete vidět, že původní barvou byla fialová a vymyla se do hezkých barviček :)

Pozůstatek gelové modré barvy (ne Directions), modrá se vymývá do ošklivých barev - blond, šedá a nazelenalá.


A je hotovo! Kdybyste měli jakékoliv dotazy, stačí napsat do komentářů. Doufám, že jsem někomu z vás tímto návodem pomohla. :) 

A rovnou se se mnou můžete podělit o vaše zkušenosti s odbarvováním či barvením vlasů :)



Mohlo by se ti líbit

8 komentářů

  1. To s tím alobalem jsem vůbec nevěděla! A asi to byla jedna z mých chyb, proč to napoprvé úplně nevyšlo :D super návod!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S alobalem se musí děsně opatrně, je zákeřnej! :D
      Děkuji :)

      Vymazat
  2. Teda, ty už jsi teda měla barev :D Já zůstávám věrná své blond :D

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, mně by jedna barva nudila. Teď mám ten pruh blond už skoro dva roky a už mě to nebaví, tak přemýšlím co s tím. Asi zase fialová :D

      Vymazat
  3. Já jsem tak dlouho barvila, až se to nedalo. Nikdy jsem nešla do takových šíleností a stejně se mi vlasy zničily. Teď už barvím jen hennou a používám přírodní přípravky, takže se sice držím jedné barvy, ale s kvalitou jsem spokojená :) Barvičky ti ale moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se o vlasy dost starám. Pravidelně masky a vždy olejíčky, takže i když je ten pruh kvalitou nesrovnatelný s tím zbytkem, tak je stále mnohem lepší než vlasy některých dívek, co se barví kratší dobu :) U barvení je ta péče opravdu důležitá :)
      Nad hennou jsem přemýšlela, ale moje barva je dost tmavá, takže ty odstíny, co se mi líbí, by asi nešly vidět :D
      Já jsem prostě ulítlá do těch barviček a ty bohužel přirozené nejsou. A děkuju :)

      Vymazat
  4. Já to taky chtěla zkusit, ale pořád mám paranoidní hrůzu z toho, jak by to dopadlo - jednoduše si netroufám :D Ty různé barvy ti ale fakt moc slušely :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neváhej, udělej to! :D Fakt nebudeš litovat. Já se vrátím k fialové, po maturitním plesu. Přemýšlím, jestli jen ten pruh nebo dám celou hlavu O:) A děkuju :)

      Vymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)