Piercing - nejčastější otázky - Gabux

Piercing - nejčastější otázky

by - 16:47


Rozhodla jsem se pro vás sepsat nejčastější dotazy co se týče piercingů. A proč? Protože mi tyhle dotazy už lezou na mozek. Vážně mě nebaví odpovídat na ty stejné dotazy. Obzvlášť když nemají správnou odpoveď. A myslím, že to rozčiluje většinu lidí co piercing mají.
Tak jdeme na to! :)

Předtím než půjdeme přímo na otázky by se asi hodilo říct jaké piercingy mám. Když nebudu počítat dírky v uších (ano i tohle je piercing) tak mám pierc v nose a v jazyku. V nose od svých 13-ti let a v jazyku od 16-ti. Chystám se na industrial.
Omlouvám se za ty xichtíky. Ale na jiných fotkách nejdou tak dobře vidět :D
Bolí to?
Na tuhle otázku vážně neexistuje správná odpoveď. Každý má jiný práh bolesti. Každopádně vám můžu s jistotou říct, že nos mě bolel mnohem mnohem a ještě jednou mnohem více než jazyk. Jo je to divný, ale je to tak. Jazyk je sval takže to téměř (nebo jak já - vůbec) neucítíte. Za to u nosu se musí propíchnout chrupavka či co ten nos drží. Píchnutí jako takové, ale ani u nosu nebolí. Jen je tedy nepříjemné.

 Teče krev? 
Kupodivu ano. Blbější otázku jsem vážně ještě neslyšela. Vždyť tím narušujete kůžu popřípadě sval tak jasně, že to trošku krvácet bude. Nečekejte ale hektolitry krve. Jazyk krvácí docela dost, ale není to nic tak strašnýho.

•  Mám si nechat nos propíchnout nebo nastřelit?
Na nos jsem šla natajno a tudíž jsem ho měla nastřelenej. A to byla ta největší hovadina co jsem mohla udělat. No vážně. Hojilo se mi to něco přes rok a ještě déle trvalo než jsem si pierc mohla vyměnit bez toho, aby to bolelo. Za to kamarádka byla na propíchnutí a do měsíce a půl to měla zahojené. Tudíž doporučuji jít na propíchnutí.

•  Studio nebo to zkusit doma?
Tohle záleží na tom jak moc si ceníte svého zdraví a jakou máte odvahu. Já osobně bych si to doma neriskla. Je kolem toho mnoho rizik. Tudíž za mě rozhodně studio.

•  Jak vybrat studio?
Já osobně nepáchnu do jiného studia než studia Hell. Je v Praze, mají svoje stránky a mají i stránky na fb. Na tohle studio jsem narazila přes doporučení na asku. Pak jsem si prošla jejich stránky a zjišťovala o nich všechno možné. A podobný postup doporučuji i vám. Zeptejte se ve svém okolí někoho, kdo už pierc nebo tetování má, do jakého studia chodí. Pak si o něm něco zjistěte. 

•  Není to škoda peněz?
Jak vám mám na tohle odpovědět? Pro mě to škoda peněz není. Někteří utrácí za oblečení a já utrácím na piercingy. Je na vás jestli za to chcete nebo nechcete utrácet. Hlavně si ujasněte jestli pierc doopravdy chcete mít. Pokud ano tak vás tato otázka nenapadne.

•  Co když se ti to za chvíli nebude líbit?
Tak to vyndám. Co na to mám jako říct? Já osobně jsem přesvědčená, že se mi to bude líbit ještě nějakou dobu. Ale pokud náhodou se mi to přestalo líbit tak si ty piercingy prostě vyndám. Žádná věda v tom není. 

We♥it


•  Nezůstane ti jizva?
Tohle je taky různé. Jedna moje kamarádka malinkou jizvičku má, ale ta druhá zase nemá nic, co by dokazovalo že tam byl nějaký pierc. Pokud by mi jizvička zůstala, tak stejně ji neuvidí kde kdo. Jen ten co bude vědět, co má hledat.

•  Mám jít na tajno nebo se mám zeptat?
To záleží na tom jaký máte vztah s rodiči. Já byla na nose na tajno a vím jistě, že bych to už v životě neudělala. Ty jejich řeči, reakce, pohledy a to jak jsem o tom slyšela ještě dva roky, tak to mi teda stačilo. Co se týče jazyka, tak na ten jsem šla s povolením. Sice jsem čekala rok na to než mi to rodiče povolí, ale nakonec se čekání vyplatilo. A bylo to teda mnohem příjemnější. Takže za mě jedině s povolením rodičů.

•  Nepolykáš kuličky nebo celé piercingy? 
Tak tady mám pro vás špatnou a dobrou zprávu. První špatná. RIP jsem už věnovala tak 15-ti kuličkám. Ale ta dobrá vás třeba potěší. Ještě se mi nepovedlo spolknout i tu tyčinku. Minimalizovat škody na ty kuličky můžete jednoduše - mějte tu tyčinku z chirurgické ocele a ne z plastu. Kulička vám ve vašem těle bordel neudělá. 

•  Nevadí ti piercing při mluvení nebo při jídle?
Když to bylo čerstvé tak se mi mluvilo hůř a rodiče ze mě měli srandu. Jedla jsem hlavně kašovitou stravičku a to byl teda humus. Každopádně teď mi piercing nedělá problém ani u mluvení ani u jídla. 

•  Jaký je postup?
Tak postup se malinko liší u každého piercingu. Každopádně v kvalitních studií vám před zákrokem popíší, co budou dělat. A i přitom s vámi neustále mluví, aby vás uklidnili. Ale tak zkráceně. Vezme si rukavice a fixku. Jako první vám udělá tečku, kam by to cca šlo. Vy se podíváte a pokud vám to bude vyhovovat půjde se na věc. Pokud ne, tak najdete společně jiné umístění. Nebojte se říct, že se vám to místo nelíbí. Také si před zákrokem vyberete šperk na to místo. Když už je místo určené, tak se to čímsi potře a vezme si kanylu (jehla na piercingy) a jde se na to. U nosu si vás nějak přichytí a prostě píchne. Poté vyndá jehlu a nechá tam tu trubičku (nevím jak lépe to popsat). Skrz tu trubičku dostane na místo ten šperk. Vyndá se trubička, vydezinfikuje se místo a je hotovo. Co se týče jazyka. Vezmou se ještě kleštičky, kterými vám přichytí ten jazyk, aby jste neucukli. Pro mě osobně a pro většinu lidí jsou kleštičky tou nejnepříjemnější částí. Pak se vezme kanyla a píchne se. Poté je postup téměř stejný. Na konci si půjdete vypláchnout pusu. Po tom, co je piercing píchnut si vás tam ještě chvilku nechají sedět, kdyby se vám náhodou zatočila hlava nebo něco.
Tenhle postup je trochu zkrácený a určitě jsem něco vynechala. Je to už delší dobu, co jsem na tom byla. :D

•  Jak se o to mám starat?
Tohle vám taky řeknou ve studiu. Většinou vám i poví, že kdyby byl jakýkoliv problém, tak stačí zavolat a pak přijít. Zdarma ho s vámi vyřeší. Co se týče jazyka, tak tuším že 14 dní po propíchnutí si dojdete na zkrácení tyčinky. Také zdarma.

•  A co třeba chirurgie?
Absolutně ne. Doktoři sice znají anatomii, ale to je tak asi všechno. Ve studiu mají cvik. A když jsem viděla videa s pícháním od doktorů? Vypadalo to vážně hrůzostrašně. Jak to tam násilně tlačili.. brrr... Nemají ten gryf prostě.

•  Musím se objednat?
Ano to opravdu musíte.

Otázek je určitě ještě mnoho, ale mě osobně se nejčastěji ptají asi na tyhle věci. A pokud ještě na nějaké, tak si je jednoduše nepamatuji :D 

We♥it





Mohlo by se ti líbit

9 komentářů

  1. Skvěle napsaný článek, já měla piercing v obočí, ale po 14 dnech mě vadilo, jak mi to drkná o kost a šel dolů.. :( A píchnutí mě nebolelo, to spíš až po tom..:( Ale jinak mám ucho na pětkrát píchnuté a to mě nebole vůbec..:-)

    wormake.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju :) Je pravda, že hojení je už jiná liga. :D Jazyk docela šel, ale nos byl boj :D Do obočí bych asi nešla. Každopádně taky plánuji ještě 2 dírky do ucha, abych došáhla 5-ti dírek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Napsala jsi to opravdu pěkně. Už strašně dlouhou dobu chci piercing do nosu, ale tak nějak mi to rodiče nechtějí povolit.:-D
    http://knizni-koutek-podivinky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju :) Nepolevuj a zkoušej to dál. Já na Váoce udělala jednoduchou věc. Vytiskla a vyplnila formulář co byl potřeba a přiložila ho k psaní pro Ježíška a rodiče mi to pod tím stromečkem vážně podepsali! :)

    OdpovědětVymazat
  5. jako nekterý ty otázky mi přijdou strašně vtipný a na hlavu :D to s polykáním kuliček jsem ještě neslyšela a naštěstí se mi to ještě ani nestalo .. :D to s tim studiem nebo doma, to mi taky přijde trochu bláznivina, já osobně bych si nikdy netroufla na to píchnout si to doma i když třeba od kámošky, krev mi taky netekla, nebo si to nepamatuju, jen industrial trochu ;) ten je v poho akorát je blbý jak se to hojí dlouho už ho mám skoro 3 měsíce a jak je to chrupavka tak občas nahoře na uchu to cejtim když si blbě šáhnu nebo lehnu.. a strašná nevýhoda je, že se do kuliček občas namotaj vlasy :D jinak ok :D

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel i s těmi otázkami na hlavu jsem se setkala :D Já polykám kuličky furt :D
    Kámoška si píchá piervingy sama, ale ta už v tom má praxi a stejně bych si nenechala ani od ní :D
    Ježiši teď nevím jestli do industrialu jít... Ty vlasy mi vůbec nedošly! :D

    OdpovědětVymazat
  7. jo jdi do něj :) na to si zvykneš a čas od času si na to šáhnu jestli vlasy oki :) nejhorší je to po umytí když jsou mokrý jinak takhle přes den to není strašný

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný článek.. Já mám zatím jenom píchlou 2 náušnici, ale hrozně se mi líbí piercing v nosu a v puse (takový ten jemný kroužek). Každopádně zatím mám jen tu druhou náušnici. A jizvu nad pupíkem... Protože asi ve 12 jsme s kamarádkou dostaly "geniální" nápad propíchnout si to samy a dát si tam roztahovák. Samozřejmě se mi tam dostala infekce a nakonec jsem byla ráda, že se mi nic nestalo. Takže s piercingem v pupíku můžu dát sbohem, protože jsem si tam udělala jizvu...
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se vždycky líbil piercing do nosu , ale bála jsem si ho nechat propíchnout. Pro piercing jsem se odhodlala teprve vloni na podzim, když mě k tomu přemluvila kamarádka. Také si nechtěla nechat propíchnout nos sama, tak jsme šly spolu a nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem si myslely.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)