Rok se s rokem sešel, čas vánoční nám vešel I. - Gabux

Rok se s rokem sešel, čas vánoční nám vešel I.

by - 22:32



Tentokrát vám přináším první článek laděný do vánoční atmosféry. Jelikož jsou Vánoce ani ne za deset dní, tak jako první se vrhnu na nějakou inspiraci k filmům.


Shrekoleda
we♥it

K Vánocům pro mě patří Shrek celkově. A Shrekoleda nesmí chybět. Určitě to není to nejlepší, co jsem kdy viděla, ale několik povedených scének tam je. Miluji Perníčka, Oslíka a Kocoura! Jsou úžasní. 
Je to krátká a pěkná vánoční chuťovka pro všechny fanoušky Vánoc. Rozhodně bych to nezavrhovala!


Doba ledová: Mamutí Vánoce
Toonbarn.com

Opět. K Vánocům pro mě patří Doba ledová. Ale Mamutí Vánoce jsem viděla poprvé až v loni. Je fakt, že Doba ledová celkově je lepší. Ale i tohle mě bavilo a je to o něco lepší než vánoční Shrek. Je to krátké navrácení do světa našich oblíbenců. Celkově roztomilá záležitost. Jen toho Santu bych si klidně odpustila. Ale je to vtipné, výstižné a bohužel i krátké. Bude se vám po tom stýskat.


Šťastný a Veselý Madagaskar
bbc.co.uk
A do třetice všeho dobrého. I Madagaskar patří k Vánocům. A tahle chuťovka obzvlášť. Podle mě je to horší než Doba ledová, ale i tak je to poměrně vtipné. Za mě bylo nejlepší setkání holčičky s pomocníky Santy (kterého bych si ale odpustila). Každopádně mě mrzí, že tvůrci nevyužili veškeré své kreativity, jak tomu udělali ve filmech.
Ale je to příjemná jednohubka.



Legendární parta
bronies.cz 
Tahle pohádka by se vlastně díky hrdinům dala zařadit ke každému svátku a já osobně se na ni dívám několikrát ročně. Svátek nesvátek. Až tak moc ji zbožňuju.
Vtipná, dojemná a moc milá pohádka, která pohladí po duši. A pro jednou mi ani ten Santa nevadil. Je to svěží a vtipné. A hlavně ukazuje to nejhlavnější. A to to, že důležité je věřit! Rozhodně si ji nenechte ujít, byla by to obrovská škoda. A následně byste určitě litovali.
Mimochodem i ten záporák je super a poměrně originální.



Ukradené Vánoce Tima Burtona
we♥it
Kdo nezná tuhle pohádku, tak jakoby nežil! Podle mě chytlavé písničky, sympatické postavy a dobrý příběh. Vypiplané, originální, mrazivé, vtipné, fascinující a rozhodně vás to vtáhne do příběhu. Jack je můj miláček, takže žádnou kritiku na jeho osobu!
Velmi veselá pohádka, která k Vánocům prostě patří. Tečka. A musíte ji vidět. Tečka.


Polární expres
we♥it
Velmi dobrá vánoční atmosféra. Překrásná animace. Strašný Santa. Každopádně je to vyloženě pohádka, nesmíte od toho nic velkého čekat. Ale pokud máte děti, určitě se na to s nimi podívejte.
Za mě ale slabší animovaný vánoční kousek. Každopádně se vyplatí ho aspoň zkusit!

Vánoční koleda
wall.alphacoders.com
Velmi reálná a překrásná animace. Chvílemi přemýšlíte, jestli to náhodou není hrané. A samotný příběh? Dojemný, krásný, cynicky vtipný a poučný. Konec velmi sladkobolný a tak se velmi hodí k období Vánoc. Četla jsem i knižní předlohu a opravdu je to skvost. Všichni by měli povinně vidět, protože tenhle film vás určitě chytí za srdce a možná vás bude fascinovat stejně jako mě.

Grinch
we♥it
Kdo by neznal tuhle pohádku? Nejdokonalejší pohádka. Neumím si ani představit Vánoce bez Grinche a Kdovíků. Spousta lidí tuhle pohádku nemůže vystát. Ale ty já upřímně moc nechápu. Za mě jedna z mála pohádek, kterou by měl určitě každý aspoň zkusit.
Doporučuji se dívat až když je tma, udělat si udělat pohodlí, rozsvítit světýlka, přinést si cukroví a vychutnávat si skvělou komickou pohádku. A skvělý výkon Jima!

Anděl Páně
tyden.cz
Aktuálně asi nejoblíbenější česká pohádka. A letos dokonce vyšla dvojka (po 11 letech!), kterou si všichni chválí. Spousta lidí se nemůže rozhodnout, jaký díl je lepší. Já dvojku ještě neviděla. Ale první díl miluji a myslím, že by byl hřích nevidět něco tak skvělého. Patří ke každým mým Vánocům. To bez debat. A to, že je to česká pohádka, dodává tomuto filmu další kouzlo. Protože moc vánočních a skvělých pohádek nemáme.
Jo a Petronela miluju. Je to můj milovaný nekňuba. A Uriáš je můj oblíbený pokušitel.

Čtvery Vánoce
aceshowbiz.com
Pokud si vyloženě chcete odpočinout u filmu, i kterého nemusíte myslet, ale má tématiku Vánoc, rozhodně je tohle dobrá volba. Malinko mi vadila Reese, ale Vince byl dobrý. Takže nemůžu říct ani ň. Každopádně od toho nečekejte nic velkého.


Láska nebeská
jezebel.com
Za mě přeceňovaný film, ale nemohu popřít, že je velmi hezký a pohladí po duši. Líbí se mi různorodá mozaika různých párů. Herecké obsazení skvělé a příběh velmi dobrý. Ovšem rozhodně si nemyslím, že je to nejlepší romantická komedie. Ale rozhodně to je jedna z nejlepších romantických a vánočních komedií. Byla by chyba tento film přejít a nezkusit ho.



Vánoční prázdniny
streetfoodcinema.com
Typická komedie. Ale hodně povedená. Určitě by byla chyba ji jen tak obejít. Protože požáry, výbuchy, motorová pila a mnoho dalšího - to jsou dokonalé Vánoce rodiny Griswoldů. A pozor na scénu s veverkou! Je parádní. Je to dost praštěné, ale zároveň velmi geniální. Pohladí po duši a rozhodně potěší všechny milovníky humoru a Vánoc.


Mrazík
we♥it
Tuhle klasiku ale opravdu zná každý. Za mě super pohádka, ale poslední dobou jsem jí nějak přejedená. Každopádně na věty jako "Nastěnku chci za ženu." nebo "Je ti teplo, děvče?" jsou legendární a každý si je pamatuje. A i ty písničky jsou dobré! Za mě i ukázka toho, jak dobrý máme dabing. Mrazík rozhodně patří k Vánocům.



Vánoce naruby
we♥it
Komedie, která mě opravdu baví. Ale nesmíte jít příliš do hloubky a rozebírat to. Je to trochu kýč. A nesmysl. Takže si rozhodně z filmu neberte ponaučení a neřešte, co nám má dát. Protože tento film vám nic nedává. Kromě povrchní zábavy. Ale i tak by ji měl každý zkusit.


Tři oříšky pro Popelku
prozeny.blesk.cz
Naše úžasná klasika, která patří ke každým Vánocům. Bez debat. Písničky, příběh a samotné obsazení. To jsou naše skvosty. Tahle pohádka patří, stejně jako Anděl Páně, mezi nejoblíbenější pohádky a zároveň mezi ty nejlepší české pohádky. Popelka mě nikdy neomrzí a vždy se na ní ráda podívat znovu.


Ano, Sám doma chybí. Důvod je prostý. Je to dobrý film. Ale já o něm slyším neustále dokola, takže už mě ani nebaví. Mrzí mě to. Když jsem byla malá, milovala jsem ten film. A doufám, že zase brzy dostanu chuť se na to znovu podívat. Ale teď to není. :)
Určitě bych mohla jmenovat klasiky jako například Šíleně smutná princezna, Princezna se zlatou hvězdou, Nesmrtelná teta, Byl jednou jeden král, Peklo s princeznou nebo třeba Tajemství staré bambitky, které určitě pojedou v televizi taky. Ale snažila jsem se vybírat jen ty, které jsou tématem přímo o Vánocích.


A jaké jsou vaše oblíbené vánoční filmy a pohádky? A proč? A které vám lezou krkem? :)

Příště se můžete těšit na: Jak probíhají Vánoce u nás a následně na Můj letošní trojitý Ježíšek


Mohlo by se ti líbit

10 komentářů

  1. Miluju Popelku, Mrazíka, Lásku nebeskou - mám ji teda raději v angličtině :) Chtěla bych vidět Anděl Páně 2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popelka. Je opravdu málo lidí, kteří nemají rádi Popelku :))
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  2. Klasiky, ktoré nesmú na Vianky chýbať. :) Dobrý výber.

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Většinu znám a na zbytek se rozhodně podívám, zrovna potřebuji trochu naladit na tu vánoční atmosféru :). Přemýšlím, jaký je můj nejoblíbenější vánoční film... Asi Pelíšky :).

    OdpovědětVymazat
  4. Moc super typy. Ja milujem vianočné filmy a pohádky, asi preto, lebo milujem Vianoce.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Mnohe z tychto filmov som nevidela, myslim, ze uz viem co budem robit cez volne dni :). Ja som mala strasne rada taky taliansky serial Pirati, hoci je to film uplne odveci, strasne mi pripomina Vianoce :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za jakýkoliv komentář! ♥
Nezapomeňte mi tu zanechat odkaz na váš blog! :)